Låna pengar direkt på konto (direktlån)

Låna pengar direkt på konto – direktlån?

Låna pengar direkt på konto? Människan har behövt låna pengar sen begynnelsen tid mer eller mindre och det är inget nytt fenomen. Behovet av att låna pengar och någon som lånar ut pengar har funnits väldigt länge, men det är på sistone som det har lånemarknaden förändrats och många är lite osäkra på hur marknaden och alla lån som tills till hands fungerar och kostar numera. Syftet med denna sida eller guide är att hjälpa dig som ska låna pengar och förhoppningen är att den ska hjälpa dig som behöver hjälp att hitta rätt i lånedjungeln.  Ambitionen är i första hand att belysa de förändringar som skett på lånemarknaden under senare år och vilka nya lån som erbjuds samt vad som skiljer lånen åt så att det blir lättare att förstå och låna pengar på direkt när man är i behov av ett lån.

Låna pengar direkt på bankkonto – nya lånegivare 2016

Förr var det så att endast banker lånade ut pengar. Så är det dock inte längre, eftersom massvis med företag startats upp, som har som enda verksamhet att låna ut pengar. Dessa företag kan ha olika inriktningar, vissa av dem erbjuder t.ex. endast större lån, medan andra erbjuder mycket små lån, som t.ex. s.k smslån eller snabblån (direktlån), men de kännetecknas ofta av att de är nystartade och inte har bankkontor som banker. Istället är det enda sättet man kan kontakta dem på via Internet och telefon. Detta betyder dock inte att dessa företag är oseriösa på något vis, många av dem är jättebra och kan till och med erbjuda bättre villkor än traditionella banker, då deras omkostnader är lägre. Man bör dock givetvis kolla upp företaget i den mån det går innan man ingår någon slags avtal med dem, för att vara på den säkra sidan. Som tur är detta dock mycket enkelt att göra idag, eftersom man med hjälp av Internets sökmotorer kan hitta massvis med information om de flesta företag. Här hjälper vi dig att ta ett lån genom att lista fem mycket bra långivare. Här är vår lånejämförelse:
Långivare som erbjuder dig att låna pengar utan säkerhet

Smslån direkt på konto

De s.k smslån eller snabblån, som även kallas direktlån, är en helt ny lånetyp som har lite oförtjänt dåligt rykte och uppskattas inte av alla. En av anledningarna är att direktlånen inte funkar för alla låntagare, men kan vara rädda låntagare som är i akut behov av pengar. Ifall du behöver låna mindre belopp direkt så smslån räddningen då du får pengarna direkt. Nackdelen smålånen är att du endast ta smslån på mindre belopp. Ifall du ska ta ett smslån så måste du veta att smålån måste betalas tillbaka inom en kort tid, sms-lånen har korta återbetalningstider. Du måste kunna betala tillbaka smslånet inom 14 till 30 dagar, vilket är den normala återbetalningstiden på smslån. Naturligtvis finns flera smslåneföretag som ger smslån med längre återbetalningstider, men det är sällan någon som erbjuder smslån med en längre  återbetalningstid än 90 dagar.

Då smslånen måste betalas tillbaka på kort tid så anses de vara dyrare om man ser till den effektiva årsräntan än traditionella större banklån, men det är fel att jämföra den effektiva räntan på ett vanligt banklån och ett smslån då den effektiva räntan normalt beräknas på årsbasis. Då smslånen har en kort återbetalningstid så slår det väldigt hårt och den effektiva räntan på årsbasis blir väldigt högt vilket inte är helt rättvisande.

Jämförelser av lån direkt på konto

I samband med att man ska låna pengar direkt så finns bra hjälpmedel som kan underlätta och hjälpa till att hitta det allra billigaste smslånet.

Bra att ha i åtanke när man ska låna pengar på direkten

Innan du ansöker om ett lån bör du alltid säkerställa att detta verkligen är något du har råd med. Om anledningen till att du behöver låna pengar är en redan ansträngd ekonomisk situation, kan denna nämligen förvärras av att du tar dig an nya ekonomiska åtaganden. Gör därför alltid en noggrann kalkyl på hur du ska betala tillbaka lånet, och tror du att det kan bli svårt, överväg att avstå från att låna pengar.

Det är även väldigt viktigt att du tittar på det totala priset på det lån du överväger att ta. I vissa fall är det nämligen inte bara räntan man betalar på lånet, utan även andra avgifter, som t.ex. aviavgifter och uppläggningsavgifter och liknande kan tillkomma hos en del lånegivare, dock inte hos alla.

Alla som vill ta ett lån bör dessutom läsa igenom HELA lånevillkoren för det lån de vill ta. Många struntar i att göra detta, vilket kan leda till obehagliga överraskningar längre fram om man har otur, så gardera dig alltid mot detta scenario genom att vara jättenoga med att läsa villkoren i sin helhet. Tycker du att något känns oklart gällande villkoren bör du alltid vända dig till den lånegivare du vill ta lån av INNAN du ansöker om lånet, oklarheter kan nämligen vara mycket jobbiga att reda ut i efterhand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Snabblån, mikrolån och smslån direkt!